Oldalak

2013. április 1., hétfő

Acélos dinamizmus



Acélos dinamizmus

A Proezna Schouler brand női ruházatot és kiegészítőket prezentáló kollekcióira az átható dinamizmus és vibrálás jellemző. A tervezőpáros munkái extravaganciát sugároznak és az összkép letisztult és egységes. A márka tíz éves fennállása óta nagy hatást gyakorol az amerikai design élet fejlődésére.


A Proenza Schouler márkát 2002–ben alapította Jack McCollough and Lazaro Hernandez. A tervezők ihletet a kortárs művészetből, a street artból és a nagyvárosok nyüzsgő forgatagából merítenek. Friss és újító szellemű darabjaik az amúgy is változatos New yorki divatélet kísérletező, anyag– és színhasználat szempontjából némileg lázadó irányát képviselik.



A Proenza Schouler 2013-ra tervezett, Pre Fall kollekciója művészetek által láthatóan inspirált hatást. Az acélosan ragyogó kékek mellett a fémes narancsságra is előfordul több kreáció esetében és a modern vonalat képviselik. A többnyire geometrikus ihletésű darabokat felvonultató tervezők a szabás esetében láthatóan a minimalizmusra törekedtek, így teremtve egyensúlyt az anyagok, a formák és a színek között





A designer duó a ruhák mellett igen nagy hangsúlyt fektet a kiegészítőkre is. Első sál kollekciójukat nemrég prezentálták, a rájuk jellemző mintázat és árnyalatok jegyében.



Ha a kitűnő tervezés és a neves díjak nem lenne elég...e két designer közös brandjüknek édesanyáik leánykori nevét adták.  
Forrás:Fashion.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése