Oldalak

2013. április 20., szombat

A Vogue egykori szerkesztője kitálal.



Úgy tűnik, valóban igaz, amivel a modelliparról eddig riogattak bennünket: az ausztrál Vogue egykori szerkesztője, Kirstie Clements új könyvében kitálal mindenről, amit az újságnál töltött 25 év alatt látott.

A tengerentúlon nemrég megjelent „The Vogue Factor” kötetben Clements bepillantást enged a kifutók nem is olyan csillogó világába. Az egykori szerkesztő azt állítja, hogy egy divathét alatt volt olyan modell, aki három napig egyáltalán nem evett, az utolsó show alatt pedig már azzal is meg kellett küzdenie, hogy nyitva tartsa a szemét. A modellek étel helyett gyakran papírzsebkendőt esznek, mert az telítettségérzetet ad nekik.

Clements azt írja könyvében, hogy egyszer beszélt egy orosz modellel, akinek a lakótársa fit-modell volt – ezek a lányok azok, akiknek testére a dizájnerek rászabják a kifutókon megjelenő ruhákat. Az orosz modell elmesélte Clementsnek, hogy a lakótársa sok időt töltött a kórházakban infúzióra kötve, mert a szervezete nem bírta a folyamatos éheztetést és terhelést.

Papírzsebkendőt esznek a modellek



Az egyébként is csontsovány ausztrál modellek kövérnek számítanak az amerikai és európai kifutókon – ha egy lány nemzetközi karriert akar, átlagosan két ruhaméretet még fogynia kell. A Vogue az ilyen modellekre azt mondja, hogy párizsiasan vékonyak.

Clements 13 évig volt az ausztrál Vogue egyik legbefolyásosabb szerkesztője, amíg tavaly májusban ki nem rúgták. Sok olvasó és számos divatblogger szerint megérdemelten távolították el a helyéről, és valószínűleg csak bosszút akar álni hazugságokat felvonultató könyvével. Ez azonban nem az első eset, hogy valaki kiteregeti a szennyest: Imogen Edwards-Jones riporter modelleket kérdezett a kifutók világáról, és hasonló történeteket oszt meg az olvasókkal 2006-ban megjelent könyvében, a „Fashion Babylon”-ban. Az ő (meg nem nevezett) forrásai elárulták, hogy sok modell rendszeresen szed hashajtókat, hogy vékony maradjon.

„Éhezhetsz, lehetsz részeg és drogozhatsz is, a veséd kiszáradhat és lehet olyan a májad, mint egy 55 évesé – egészen addig, amíg a kifutón gyönyörűen végiglejtesz, senkit nem érdekel” – nyilatkozta a riporter arról, hogy milyen következtetéseket vont le a modellvilággal kapcsolatban.


Forrás: vivatv.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése